maanantai 7. helmikuuta 2011

Uusi alku ja seksismiä parhaimmillaan

Siinä ne nyt ovat, kaikki säästämisen arvoiset tekstini. Läheskään kaikki niistä eivät ole wordpressin Akribiasta, sillä kyseisen blogin tekstit olivat lähinnä äärettömän tasottomia, vaan suuri osa on vielä vanhemmasta blogistani, Moraalittomista, jonka pitämisen aloitin kaksi vuotta sitten helmikuussa 2009. (Siitä muuten on lähestulkoon päivälleen kaksi vuotta, niin se aika rientää.)

Tämä postaus on ylimääräinen ja oikeastaan aiheeton, sillä halusin vain juhlistaa urakkaani (johon varasin pari viikkoa ja jonka sain valmiiksi parissa tunnissa) kirjoittamalla täysin uuden postauksen. Löytääkseni jotain kirjoitettavaa, päätin vierailla Iltalehden sivuilla, paikassa josta olen eniten etsinyt innoitusta päivityksiä tehdessäni. Ja miksipä en olisi, sillä tälläkin kertaa löysin aiheen heti parin klikkauksen jälkeen:

Deuche pankin pääjohtaja Josef Ackermann on pahoitellut sitä, ettei hänen pankkinsa johtoryhmässä työskentele ainuttakaan naista, ja toivonut että vielä jonain päivänä siitä (johtoryhmästä siis) tulisi nätimpi ja värikkäämpi. Tästä ei luonnollisestikaan olla pidetty, sillä lausunto on seksismiä, tuota poliitikkojen ja pohattojen painajaisunta parhaimmillaan. Naisen ulkonäköä ei saa kommentoida missään tilanteessa puoleen tai toiseen, vaikka satiirinen huumoriohjelma Uutisvuoto väittääkin silmien kehumisen olevan aina turvallinen valinta, sillä se kertoo kuinka epätasa-arvoisessa maailmassa me yhä elämme.

Tämä on luonnollisestikin täysin naurettavaa. Minä olen seksistinen ihminen ja rakastan tehdä epäsopivia huomautuksia miespuolisten julkimoiden ja poliitikkojen ulkonäöstä. Se on äärettömän hauskaa, enkä minä suoraan sanottuna osaa kuvitella loukkaavani esimerkiksi Vladimir Putinia kuvaillessani hänen persettään pantavan näköiseksi* tai mainitessani Sauli Niinistön olevan kaikkien aikojen seksikkäin miespoliitikko. Ne ovat vain kommentteja kommenttien joukossa, onhan Matti Vanhanenkin julkisesti valittu kerran jos toisenkin Suomen seksikkäimmäksi poliitikoksi. (Mielestäni täysin väärin perustein sillä Niinistö on edelleen paremman näköinen, muttah...) Ketään ei kiinnosta loukkaantua näistä kommenteista, sillä tässä maailmassa riehuu epätasa-arvoisuuden lisäksi yksi sitäkin pahempi peikko: kaksimoraalisuus, ja siihen sortuu yksi jos toinenkin arvostellessaan ihmistä, joka keksi niinkin hauskan nimityksen kuin kokovartaloministeri.

*Venäjän mafialle tiedoksi, että olen juuri muuttamassa joten Oulussa sijaitsevaan osoitteeseen suunnistaminen niiden ketjujen ja polttopullojen kanssa on melkoista ajanhukkaa.

Tehdäkseni kauhistelustani oikeutetumman, aion nyt julkisesti laukoa seksistisiä kommentteja kuudesta suomalaisesta poliitikosta, julkisesta henkilöstä tai muusta päättävän portaan jäsenestä - kolmesta miehestä ja kolmesta naisesta. Olkaas hyvä:

1. Suosikkini Matti Repo, Tampereen hiippakunnan piispa. Arvoisan herra piispan mielipiteet ovat kivikaudelta, ja sillä ulkonäöllä varustetun ihmisen tulisi ymmärtää jättää virkansa ja ryhtyä Dresmannin alusvaatemalliksi. Saisi Päivi Räsänenkin vähän silmänruokaa.

2. Mistä tulikin mieleeni, että Päivi Räsäsen tasoisen suutelijan (Suuteli aviomiestään Linnan juhlien jatkoilla! Hot!) tulisi ehdottomasti siirtyä tekemään kristillistä pornoa. Saaduilla rahoilla voitaisiin rahoittaa kristillisdemokraattien mitä ilmeisimmin Raptorin biisistä lainattu Koti, uskonto ja isänmaa -vaalikamppanja.

3. Erkki Tuomioja on ehdottomasti maan älykkäimpiä poliitikkoja ja minä kunnioitan häntä suuresti. Hänen vaalisivujaan selaillessaan (http://erkkituomioja.org/) huomiio kuitenkin kiinnittyy kehnoon photoshoppaukseen: ehkä mies voisi harjoitella taitoa (ja samalla hankkia kivaa boostia vaalikamppanjaa ajatellen) 'shoppaamalla itsellensä adoniksen vartalon.

4. Hieman kaukaisemman vaalikamppailun alle on jo jäänyt tasavallan presidentti Tarja Halonen, jonka presidenttiyden parasta ennen -päivämäärä ylittyy vuonna 2012. Entinen setan puheenjohtaja voisi ottaa mallia Ruotsin kuningattaresta ja käydä vaihtamassa ainakin muutamia vartalonosiaan hieman tuoreempiin. Rintojen suurennus tupla d -kokoon ei välttämättä pidentäisi presidentinuraa Kekkosen hallintokauden mittaiseksi, mutta se voisi lisätä seuraavien Linnan juhlien katsojamäärää tuntuvasti.

5. Palatkaamme vielä hetkeksi Repoihin, sillä toivoisin Isä Mitronakin tunnetun Mitro Revon, tuon Euroopan parlamentin jäsenenen, vetäytyvän seuraavista europarlamenttivaaleista ja ryhtyvän takaisin papin hommiin. Kyseiseen ammattiin kuuluva kaapu nimittäin näytti ihan hemmetin hyvältä arvon herran päällä.

6. Viimeisenä ja ehdottomasti vähäisimpänä on Akribia-blogia ylläpitävä Mazelike, joka saisi jättää tällaiset naurettavat kirjoittelut vähemmälle ja etsiä miehen. Voisi sekin nainen vihdoin oppia, että pöydän reunan yli kumartumiseen ei välttämättä tarvita syyksi toiselle puolelle vierinyttä esinettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jotain sanottavaa?